miercuri, 4 iulie 2012

Cum a inceput totul sau cum o intamplare nefericita se poate transforma in una fericita.





Nu reuseam sa-mi gasesc un loc de munca si mi-am spus ca e momentul sa mi-l creez chiar eu...
Am cautat printr-o revista veche, IDEI DE  AFACERI, diverse  articole – singurul lucru pe care-l puteam porni cu resurse limitate era tocmai un hobby de care nu am avut ragazul sa ma  apuc pana  acum, cresterea pasarilor.
Imbinand utilul cu placutul si cu mult  entuziasm am pornit la drum.
In mai putin de o luna de zile am trait experiente noi si minunate. Am vazut cum niste gagalici au crescut sub ochii mei, transformandu-se in adevarate puicute si cocosei. Cresc foarte repede. Ating maturitatea la 7-8 saptamani,iar ouatul incepe cam dupa 6 saptamani de viata.

Norocul mare e ca sunt niste pasari viguroase ca sistem imunitar, nu este necesara vaccinarea sau altfel de tratamente. Am folosit vitamine in apa si furajul adecvat fiecarei perioade (pana la 20 zile furaj pentru pui cu 26% proteina, in perioada de crestere furaj de crestere cu 22% proteina si in jurul saptamanii 5 am intrat pe furaj pentru pasari adulte)
La inceput, avand in vedere ca nu pot sta in cusca deoarece le scapa piciorusele printre zabrelele custii am pus carton pe care l-am schimbat foarte des, spatiul lor trebuie sa fie uscat si curat.
Pe de alta parte, daca stau in umezeala si mizerie isi vor murdari piciorusele, mizeria se va pietrifica si le va incurca la mers, deci la o dezvoltare normala.
Imi pare nespus de rau ca nu am  avut ragazul de  a le fotografia saptamana de  saptamana. Ideea asta mi-a venit abia in saptamana  a cincea. Iata-le: un cocosel si o puicuta la 5 saptamani de viata.
-------------->va urma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu